Φυσικοθεραπεία: Πελματοφράφημα-Κατασκευή Ορθωτικών Πελμάτων


Ηλύση για τη σωστή στάση του σώματος και τα προβλήματα των κάτω άκρων είναι τα ορθωτικά πέλματα. Η τεχνολογία του πελματογράφου που παρέχεται στο χώρο μας, καταγράφει και αναλύει τις φορτίσεις των πελμάτων μας, όταν εμείς στεκόμαστε και όταν περπατάμε. Εντοπίζει τις αποκλίσεις από τη φυσιολογική βάδιση και προσφέρει μία δυναμική μέθοδο αξιολόγησης, διάγνωσης, πρόληψης και θεραπείας μέσω της στατικής και δυναμικής ανάλυσης των πελματιαίων πιέσεων και της στάσης του σώματος. Το πελματογράφημα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις υψηλές φορτίσεις που ασκούνται στο πέλμα καθώς και το χρόνο παραμονής τους, το κέντρο βάρους, την ανάλυση της βάδισης στις διαφορετικές φάσεις στήριξης και αιώρησης και πολλά ακόμη.

Η COMEX S.A. με βάση τα αντικειμενικά δεδομένα του πελματογράφου κατασκευάζει ορθωτικά πέλματα ώστε αυτόματα και με τη διάγνωση, να δίνεται η ενδεδειγμένη ορθωτική θεραπεία. Τα εξατομικευμένα ορθωτικά πέλματα είναι κατάλληλα για την απαλλαγή από τους πόνους των κάτω άκρων, που οφείλονται σε συγκεκριμένες παθήσεις. Η σωστή εφαρμογή των ορθωτικών πελμάτων βοηθά επίσης στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται στα γόνατα, στα ισχία και στην οσφυϊκή χώρα λόγω λανθασμένου τρόπου βάδισης.

Τα ορθωτικά πέλματα ειδικής κατασκευής είναι επίσης ιδανικά για την απορρόφηση των κραδασμών, την ευθυγράμμιση του διασκελισμού κατά τη βάδιση, καθώς και για την αντιμετώπιση των αθλητικών τραυματισμών. Χρησιμοποιούνται επίσης για την πρόληψη των παθήσεων της ποδοκνημικής άρθρωσης και του άκρου ποδός. Όλα τα πέλματα έχουν την έγκριση του Ε.Ο.Φ. καθώς και τη σήμανση C.E. Επίσης αναγνωρίζονται από τα ασφαλιστικά ταμεία κατόπιν συνταγογράφησης από τον ιατρό του κάθε ταμείου.

Τα πέλματα και τα υλικά της COMEX S.A. χρησιμοποιήθηκαν, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, στην πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού, από το τμήμα του Άκρου Πόδα με απόλυτη επιτυχία στις περιπτώσεις που χρειάστηκε να εφαρμοστούν, αποσπώντας θετικά σχόλια από τους εθελοντές Ορθοπεδικούς Ιατρούς, Φυσιάτρους, Φυσικοθεραπευτές και Παιδολόγους – Παιδοθεραπευτές που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Ορθωτικά πέλματα για:

 • Άτομα που παρουσιάζουν κάποια συστηματική πάθηση με εκδηλώσεις στα κάτω άκρα όπως σακχαρώδη Διαβήτη, ρευματοειδή Αρθρίτιδα.
 • Άτομα που στην καθημερνή τους ενασχόληση, νιώθουν τα πόδια τους βαριά και κουρασμένα.
 • Άτομα που ασχολούνται με αθλητικές δραστηριότητες με σκοπό τη βέλτιστη δυναμική απόδοση και συγχρόνως τον περιορισμό μυϊκών κακώσεων/τραυματισμών.
 • Διάφορες εμβιομηχανικές δυσλειτουργίες και παθήσεις όπως πελματιαία απονευρωσίτιδα, τενοντίτιδα αχίλλειου, πτώση μεταταρσίων κεφαλών, φλεγμονές, άκανθα πτέρνας, πλατυποδία, κοιλοποδία, πόνος στα σφυρά.
 • Διόρθωση της λανθασμένης στάσης και βάδισης όπου έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μεταξύ άλλων οσφυαλγίας και κυτταρίτιδας.

Παιδιατρικά ορθωτικά πέλματα για:

 • Βλαισοποδία (Πλατυποδία).
 • Ραιβοϊπποποδία (Κοιλοποδία).
 • Βλαισογωνία.
 • Ραιβογωνία .
 • Έξω/έσω στροφή του ποδιού κατά τη βάδιση.
 • Ανισοσκελία.

Με μια ματιά

Γυμναστική
Θεραπευτικό Μασάζ
Αισθητική Φυσικοθεραπεία