Φυσικοθεραπεία


H φυσικοθεραπεία είναι η Θεραπευτική προσέγγιση που βασίζεται στα φυσικά μέσα. Έχει εφαρμογή σε ασθενείς όλων των ιατρικών ειδικοτήτων ( ορθοπεδική, νευρολογία, καρδιοχειρουργική, παιδιατρική, πνευμονολογία κ.α. ). Χρησιμοποιεί τα φυσικά μέσα ( κίνηση, φως, νερό, ρεύμα) και διάφορες εναλλακτικές μορφές θεραπείας (βελονισμός, μασάζ των μεσημβρινών κ.α.), με σκοπό να προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο και τα συμπτώματα, αλλά κυρίως να αντιμετωπίζει το αίτιο το οποίο προκάλεσε το σύμπτωμα, προς αποφυγή υποτροπών.


Φυσικά Μέσα Αποκατάστασης

Έχουμε στη διάθεση μας μια σειρά από σύγχρονα φυσικά μέσα όπως ηλεκτροθεραπεία, Tens, Biofeedback, Laser, Υπέρηχο, Έλξη, Ηλεκτρομάλαξη, Δινόλουτρο, Παραφινόλουτρο και Διαθερμία για αποκατάσταση μυοσκελετικών κακώσεων και παθολογικών καταστάσεων όπως η οσφυαλγία, το αυχενικό σύνδρομο, οι τενοντίτιδες, οι αρθρίτιδες κ.α.


Hλεκτροθεραπεία
Θεραπεία με υπέρηχο
Θεραπεία με Laser
Ηλεκτροκίνητη έλξη
Υδροθεραπεία
Παραφινόλουτρο
Θερμά - Ψυχρά επιθέματα
Διαθερμία

Εξελιγμένες Τεχνικές Αποκατάστασης.

Πέραν των βασικών μέσων αποκατάστασης συμπληρωματικά ανάλογα με την αξιολόγηση προσφέρουμε περεταίρω τεχνικές φυσικής αποκατάστασης οι οποίες συμβάλλουν επικουρικά στην αποκατάσταση των σχετικών παθήσεων.


Χειροπρακτική-CYRIAX-Manual Therapy
Μέθοδος Μηχανικής Διάγνωσης "Θεραπεία McKenzie"
Λειτουργική περίδεση
Kinesio Taping
Manual Τherapy κατα Mulligan
Πελματοφράφημα

Με μια ματιά

Γυμναστική
Θεραπευτικό Μασάζ
Αισθητική Φυσικοθεραπεία