Φυσικοθεραπεία: Λοιπές Τεχνικές Αποκατάστασης


Θεραπεία των Μεσημβρινών κατά Mucaino

Tο ανθρώπινο σώμα απαρτίζεται από ένα βίο-ενεργειακό κυκλοφορικό σύστημα, παρόμοιο με το κυκλοφορικό σύστημα του ανθρώπινου σώματος. Η βίο-ενέργεια ρέει κατά μήκος των δώδεκα κύριων μεσημβρινών (ενεργειακών καναλιών). Οι μεσημβρινοί είναι συμμετρικοί σε κάθε μεριά του σώματος και κάθε ζευγάρι μεσημβρινών συνδέεται με ένα συγκεκριμένο όργανο.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν δύο μονοί μεσημβρινοί που ακολουθούν τη μέση γραμμή του σώματος, ο ένας βρίσκεται εμπρός και ο άλλος κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης. Πολλά σημεία διανέμονται κατά μήκος των μεσημβρινών. Αυτά τα σημεία είναι ουσιαστικά ενδιάμεσοι σταθμοί, μέσω των οποίων η βίο-ενέργεια ρέει μέσα στη μυϊκή δομή και επιτρέπει στην οργανωμένη δραστηριότητα να λάβει χώρα (σημεία βελονισμού).

Όταν το σώμα νοσεί, αναπτύσσονται ανισορροπίες σε αυτά τα ενεργειακά κανάλια, προκαλώντας σε ορισμένα από τα σημεία βελονισμού να ερεθιστούν ή ακόμα και να συμφοριστούν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον πόνο και την αδυναμία στους περιβάλλοντες μύες. Με την πίεση αυτών των σημείων βοηθάμε να επαναφέρουμε τις διαταραγμένες συνθήκες στα φυσιολογικά επίπεδα, να επανακτήσουμε το πλήρες εύρος κίνησης των δυσλειτουργικών αρθρώσεων τη φυσιολογική μυϊκή δύναμη.


Με μια ματιά

Γυμναστική
Θεραπευτικό Μασάζ
Αισθητική Φυσικοθεραπεία